Šesterokut

Strojno učenje za srednjoškolce
17.4.2021.

U sklopu programa vikend tečajeva na Šesterokutu, donosimo vam našu prvu radionicu, strojno učenje za srednjoškolce. Strojno učenje je tijekom proteklih par godina postalo vrlo aktualna i popularna metoda rješavanja raznih industrijskih, ali i znanstvenih problema. Ono predstavlja novi alat na raspolaganju znanstvenici u rješavanju problema s velikom količinom podataka. Ovaj tečaj će vam pokazati što se to krije iza strojnog učenja i na koji se način može primjeniti na razne probleme u znanosti i šire.

Na tečaju ćete imati priliku čuti o osnovama strojnog učenja na jednostavan i intuitivan način, saznati kako ih koristiti i vidjeti razne primjere. Na kraju tečaja ćete svoje nove vještine moći primjeniti putem mini-projekta.

Tečaj će se održavati subotom popodne u 17h, a prvo predavanje je 17.4. Sastoji se od 5 predavanja koja će voditi Donik Vršnak, doktorand FERa.

Okvirni plan predavanja je:

  1. predavanje - Uvod, što je to strojno učenje i malo o Pythonu
  2. predavanje - Sve je linearno
  3. predavanje - Klasifikacija - kako razvrstati stvari?
  4. predavanje - Što rade neuronske mreže i zašto su one duboke
  5. Mini projekt
Kontakt:
  • filip.novkoski@sesterokut.com
  • donik.vrsnak@sesterokut.com

Sva predavanja će biti snimljena i postavljena na naše web stranice. Znanje potrebno za praćenje tečaja su najosnoviji pojmovi Python-a i poznavanje sustava jednadžbi s dvije (ili više) nepoznanica. Najosnovnije koncepte Pythona je moguće savladati na jako puno stranica, primjerice ovdje.

Ako niste dobili link za meeting, obratite se na filip.novkoski@sesterokut.com

Za tečaj se možete registrirati ispunjavanjem obrasca. Dodatne informacije dobit ćete putem maila. Prijaviti se možete i slanjem maila na prijava@sesterokut.com